Снимка Фейсбук/Министерство на младежта и спорта Варненецът Христо Христов получи първо признание

...
Снимка Фейсбук/Министерство на младежта и спорта Варненецът Христо Христов получи първо признание
Коментари Харесай

Министърът на спорта изпрати поздравителен адрес до Христо Христов

Снимка Фейсбук/Министерство на младежта и спорта 

Варненецът Христо Христов получи първо самопризнание след международната купа за младежи до 20 години, която завоюва на шампионата на планетата в Ташкент.

Министърът на младежта и спорта в служебното държавно управление Андрей Кузманов изпрати приветствен адрес до щангиста Христо Христов, който завоюва международната купа при младежите до 20 години в категория до 109 кг.

“Вие показахте голяма воля и геройство в борбата за златното отличие. Българската спортна общност прави оценка високо положените от Вас и треньорския щаб старания по пътя към международната купа. Сигурен съм, че това е единствено началото на една блестяща кариера в спорт, който през годините е носил мотиви за горделивост на цялата нация. Благодаря Ви за куража, който демонстрирахте и опцията да забележим българския байрак на най-високото място ”, написа спортният министър.

Христо Христов завоюва в дуела на своята категория с резултат от 403 кг. По този метод българинът изпревари с един кг Богдан Хоза (Украйна). В изхвърлянето Христов приключи втори със 187 кг, а в изтласкването беше неосъществим, откакто подвигна 216 кг, пишат на страницата си във фейсбук от Министерството на младежта и спорта.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР